2.2.2024. 14:34
0
Robert Prosinečki postao novi selektor Crne Gore
FOTO: NS BIH
Bivši selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki preuzeo je Crnu Goru, zvanično je potvrđeno iz tamošnjeg Fudbalskog saveza.

- Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova IO i sa njim će biti potpisan ugovor na godinu - saopšteno je iz FSCG.

Prosinečki će u nedjelju potpisati ugovor, a nakon toga će biti i predstavljen u Kući fudbala na Starom aerodromu.

Legendarni fudbaler, nekadašnji prvak Evrope sa Crvenom zvezdom, trećeplasirani na Mundijalu sa Hrvatskom i bivši igrač Reala i Barcelone, bit će sedmi selektor "Sokola" od obnove nezavisnosti.

Izborom Prosinečkog je okončana dvomjesečna potraga za novim selektorom Crne Gore nakon što je 8. decembra prošle godine istekao ugovor Miodragu Raduloviću.

Prosinečki je bio pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske. Potom je samostalno vodio Crvenu zvezdu, Kajserispor, selekciju Azerbejdžana, a od 2018. do 2019. je bio selektor Bosne i Hercegovine. „Zmajeve“ je vodio na 22 utakmice i ostvario učinak od devet pobjeda, šest remija i sedam poraza.

Poslije je ponovo bio na klupi Kajserispora, a bio je trener još Denizlispora, Olimpije iz Ljubljane i hrvatskog Rudeša.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.