9.2.2024. 21:03
0
Sarajevo prodalo talentovanog veznjaka u Istanbul Basaksehir
Sarajevo je potvrdilo realizaciju transfera 18-godišnjeg Hamze Ljukovca u turski Bašakšehir.

Iz Bordo kluba su saopćili da će im pripasti obeštećenje kroz fiksnu naknadu, kao i značajan prcenat od budućeg transfera. 

- Transfer Ljukovca još jedan je pokazatelj da su produkti Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo na radaru najvećih evropskih klubova - pohvalili su se s Koševa.

- Pomiješana su mi osjećanja pred odlazak iz kluba uz koji sam odrastao. Drago mi je što sam imao priliku debitovati, te sam zahvalan na pruženoj prilici. Sada me očekuju novi izazovi i nova dokazivanja - izjavio je Ljukovac za oficijalnu stranicu Bordo kluba.

Ljukovac igra na poziciji ofanzivnog veznog, ali se dobro snalazi i na krilu, kao i na poziciji napadača. 

Za rprvi tim Sarajeva upisao je dva nastupa, tokom kojih je skupio 32 minute, a 13 utakmica je odigrao za mlade reprezentacije BiH.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.