6.3.2024. 15:52
0
Četvrtfinale Kupa BiH: Široki Brijeg pobijedio Velež 2:1
Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su u Čitluku u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ekipu Veleža rezultatom 2:1 te su se tako primakli plasmanu među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem bh. takmičenju.

Od početka utakmice igralo se oprezno po veoma lošem terenu, a u 18. minuti se zatresla mreža domaćih. Ipak, pogodak Pece je poništen budući da se prethodno nalazio u ofsajdu. Pet minuta kasnije ista slika, ali na drugoj strani nakon gola Lukića koji se također nalazio u ofsajdu.

Već u narednom napadu napokon pogodak. Suljić je izgubio loptu na sredini terena i ona dolazi do Lukića koji matira golmana iz blizine. Igrači Veleža su tražili još jedno poništavanje gola smatrajući da se Lukić poslužio rukom prilikom prijema lopte.

Velež je potom opasno zaprijetio u 34. minuti nakon centaršuta Pece, ali je Halilović zakasnio, dok su u nadoknadi prvog poluvremena Rođeni bezuspješno tražili i penal nakon što je Peco nakon duela pao u šesnaestercu domaćih.

U nastavku utakmice Velež je imao inicijativu, a do gola su stigli u 67. minuti kada je Hrkać bio siguran s bijele tačke. Prethodno je sudija Dražen Marić (Bijeljina) pokazao na penal nakon duela Ćavara s igračem Veleža, a igrači Širokog su protestvovali smatrajući da nije bilo elemenata za najstrožiju kaznu.

Ipak, sedam minuta kasnije Široki je ponovo poveo i to fantastičnim golom Capana koji je neobranjivo šutirao s nekih 25 metara. Do kraja utakmice se igralo s manjim intenzitetom pa se rezultat više nije ni mijenjao.

Revanš između Veleža i Širokog Brijega igra se 14. marta na stadionu Rođeni.

Rezultat i strijelci:

Široki Brijeg - Velež 2:1 (Lukić 24', Capan 74' - Hrkać pen. 67').

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.