14.9.2024. 20:32
0
Stiže velika novost na WhatsAppu: Promjena bi mogla biti revolucionarna
WhatsApp donosi novo ažuriranje koje će značajno promijeniti način na koji se koristi ova aplikacija za razmjenu poruka.

S najnovijim ažuriranjem korisnici će morati donijeti odluku kako žele da im se prikazuju razgovori s osobama koje koriste druge aplikacije za razmjenu poruka. 

Odnosno, WhatsApp se sprema omogućiti razgovore s korisnicima aplikacija kao što su Telegram ili Signal. 

Korisnici će se morati odlučiti kako žele da se prikazuju razgovori s osobama koje se koriste drugim aplikacijama. Postojat će dvije opcije: razgovori s korisnicima drugih aplikacija mogu se prikazivati zajedno s razgovorima na WhatsAppu u istom popisu ili se mogu premjestiti u zaseban folder. 

Bez obzira na to što odlučite, funkcionalnost neće biti različita, bilo da razgovarate s nekim ko koristi WhatsApp ili s osobom koja je odabrala neku drugu aplikaciju.

Također, od 2025. se planira omogućiti pokretanje grupnih chatova između različitih aplikacija za razmjenu poruka. Također, predviđa se da će dvije godine kasnije biti moguće voditi glasovne i videopozive preko različitih aplikacija. Još nije jasno kada će točno novo ažuriranje biti dostupno, ali se očekuje da bi to moglo biti tokom 2024. godine.

Međutim, samo objavljivanje ažuriranja neće odmah omogućiti razgovore s korisnicima drugih aplikacija. Aplikacije poput Signala ili Telegrama također će morati uvesti ažuriranja kako bi postale kompatibilne s WhatsAppom.

(Ajdin B.)

WhatsApp
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.