31.3.2016. 16:56
0
Govore vam da su ovi proizvodi zdravi, ali to je daleko od istine
Iako stalno slušamo kako je soja zdrava i ima pozitivne efekte na naše zdravlje, zapravo je daleko od toga. Izgleda da sojino ulje može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, tako da ne bi trebalo da ga dodajete u vaša jela.

Soja, ulje od soje i svi drugi proizvodi ove vrste koji potiču od soje su opasni, jer ona sadrži toksine iz prirode uprkos tome što proizvođači soje to nikada nisu javno priznali.

Soja zahtijeva velike tretmane kako bi prestala da bude toksična i sigurna za konzumiranje.

Ljudi koji redovno konzumiraju soju i proizvode koji se na njoj baziraju imaju povećan rizik od Alzheimerove bolesti, djevojke mogu ranije ući u pubertet, kod pojedinih muškaraca može doći do odloženog fizičkog razvijanja, a također pokreće i steroidne hormone.

Zbog toga je užasna činjenica to što se roditeljima preporučuje da bebama daju sojino mlijeko umjesto mlijeka iz dojke.

Poznato je da je produkcija GMO soje rasprostranjena širom svijeta i teško je izbjeći ove štetne proizvode.

Međutim, od velike je važnosti za vaše zdravlje da je izbjegavate kako bi spriječili sve ove navedene negativne efekte i posljedice.

(Nedim Pobrić)

 
Soja
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.