26.8.2016. 19:17
0
Napravite Banana split tortu na najlakši način
Lagano, kremasto i jednostavno!

Sastojci

Biskvit

7 bjelanaca
7 kašika šećera
2 kašike kakaoa
10 kašika oraha
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Fil

7 žumanaca
700 ml mlijeka
2 pudinga od banane
4 banane
30g čokoladnih mrvica
250g margarina
8 kašika šećera
Dekoracija

3 krem šlaga
250 ml mlijeka
100g čokolade
1 kašika ulja
Priprema

Za biskvit: Dobro umutiti bjelanca, dodati šećer i jos malo umutiti. Brašno pomiješati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena bjelanca.
Rernu zagrijati na 200 stepeni.
Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći biskvit.
Kada se ohladi presjeći na pola po dužini.

Za fil: Staviti 600ml mlijeka na šporet sa šećerom da prokuha.
Žumanca umutiti pa dodati ostatak mlijeka, mutiti i dodati puding od banane.
Kada mlijeko prokuha,skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom svo vrijeme miješajući.
Vratiti na laganu vatru i kuhati dok se ne zgusne svo vrijeme mešajući.
U ohlađen fil dodati umućen margarin i čokoladne mrvice.
Na koru namazati polovinu fila, poredati banane, pa opet premazati filom, odgore položiti koru.
Umutiti šlag sa mlijekom i dekorisati tortu, a odgore preliti sa otopljenom čokoladom, piše “Dnevni.rs“.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.