23.1.2024. 8:11
0
Vučko TOPS nas vraća u „zlatno“ Sarajevo
Kad se pomenu Olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine svi se rado sjete Vučka, jedne od najpopularnijih olimpijskih maskota.
Vučko i njegov tvorac akademski slikar iz Kranja Jože Trobec su u izboru za maskotu sarajevskih olimpijskih igara pobijedili  konkurenciju od 836 umjetnika i više hiljada pristiglih prijedloga. Ono što mnogi ne znaju jeste da je Vučku glas „pozajmio“ sarajlija Zdravko Čolić, već tada jedan od najpolularnijih pjevača bivše Jugoslavije.  

U znak sjećanja na zlatne dane Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine, povodom jubileja 40 godina od Olimpijskih igara u Sarajevu, na posebnom, limitiranom izdanju TOPS-a nalazi se i Vučko vječno simpatična maskota ovog događaja. 



Okus mekanog biskvita, želea od narandže i čokoladni preljev vraća nas u neka davna „zlatna“ nostalgična vremena.

Za sve one, koji su bili posjetioci ili akteri Olimpijskih igara, ili su ih gledali u tv prijenosima, Vučko TOPS nosi uspomenu na koju smo svi ponosni. 


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.