1.8.2022. 8:01
0
Pojačan promet vozila na graničnim prelazima
FOTO: Ilustracija
Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost po kotlinama i uz riječne tokove, a BIHAMK upozorava vozače na moguće manje odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) saobraćaj je obustavljen od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati zbog neophodnih radova. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraćaj se odvija usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraćaj odvija preticajnom trakom, dok su za saobraćaj zatvorene vozna i zaustavna traka.  

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Noću (22:00-06:00) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno se saobraća, zbog radova, i na pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac -Orašje (dionica Grebnica-Bazik).

Na putnom prelazu Rudo granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa maksimalnim osovinskim opterećenjem većim od 10 tona po osovini, dok je brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h. za druga vozila.

Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno je pojačan promet vozila, ali za sada zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.