25.8.2023. 12:55
0
Crna Gora sigurna na startu Mundobasketa, pao je Meksiko
FOTO: FIBA basketball
Košarkaši Crne Core pobjedom su otvorili nastup na ovogodišnjem Mundobasketu.
Crnogorci su sa 91:71 slavili protiv Meksika i tako na najbolji način započeli šampionat.

Briljirao je sjajni Nikola Vučević koji je za 30 minuta provedenih na terenu postigao 27 poena, a tome je dodao 10 skokova i jednu asistenciju.

Pratio ga je Kendrick Perry sa 16, Nikola Ivanović sa 14, Petar Popović sa osam poena. Kod Meksika, Pacocruz je postigao 16, Joshua Ibarra 13, Paull Stoll 10 poena.

Izabranici Boška Radovića su slovili za favorita na papiru, a uloga favorita je opteretila selekciju Crne Gore koja je napravila dosta grešaka i propusta u odbrani tokom meča, posebno u prvom poluvremenu, prenosi N1.

Nikola Vučević, uz podršku Bojana Dubljevića, Kendricka Parryja i Nikole Ivanovića, uspio je da donese Crnoj Gori prednost od devet poena na kraju prvog poluvremena.

Stečeni kapital je doneo neophodni mir, pa je Crna Gora u nastavku odigrala daleko agresivnije u odbrani, sigurnije i sa više samopouzdanja u napadu. Crna Gora je stekla dvocifrenu prednost, koju je ljubomorno čuvala i sačuvala do kraja meča, protiv neugodnih Meksikanaca, prenosi N1.

(Elmedina H.)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.