8.9.2023. 16:32
0
Mundobasket: Njemačka napravila podvig i eliminisala SAD u polufinalu. Sa Srbijom za titulu šampiona svijeta!
Košarkaška reprezentacija Njemačke savladala je danas u polufinalu Svjetskog prvenstva Sjedinjene Američke Države.

Slavili su Nijemci u spektakularnoj utakmici u Manili (Filipini) rezultatom 113:111, plasirali se u finale, te će se za svjetsko zlato boriti sa Srbijom!

Amerikance čeka duel za treće mjesto s Kanadom, iako su mnogi ove selekcije vidjeli u finalu.

Duel Njemačke i SAD donio je košarku po NBA standardima, igralo se izuzetno brzo i efikasno, a Njemačka se sjajno snašla i slavila.

Nestvarno efikasno igrala je Njemačka na startu utakmice i za nepunih pet minuta postigla je 22 poena.

Amerikanci nisu imali odgovor i Njemačka brzo dolazi do dvocifrene prednosti (25:15).

Njemačka je nakon deset minuta igre vodila 33:31.

Nastavile su ekipe igrati u paklenom ritmu i u drugoj četvrtini, imali su Nijemci mnogo problema u odbrani jer su ušli u trku s Amerikancima, pa se ni fenomenalnim napadačkim učinkom nisu mogli odlijepiti.

Tek nakon petnaestak minuta igre Njemačka uspijeva da uspori Ameriku, te odmah pravi veliku seriju od 8-0! (52:48).

Amerika se oporavlja nakon time-outa i na krilima Bridgesa i Edwardsa nakon 20 minuta vodi sa 60:59.


U drugom poluvremenu je Njemačka igrala mnogo bolje u odbrani, pa je sredinom treće četvrtine stigla do vodstva od 76:68.

Fenomenalnu utakmicu igrao je Andreas Obst i nosio Nijemce u tim trenucima, koji su uoči posljednjih deset minuta igre vodili sa 94:84!

Unervozili su se Nijemci u samom finišu i Amerika je uspjela da tri minute prije kraja smanji na 106:103, a potom Schroder ubacuje zlata vrijedne poene za Njemačku, prenosi scsport.

Ključnu trojku pogodio je nevjerovatni Obst na minut prije kraja, nakon što je propustio jednog američkog igrača “u reklame”.

Završilo je 113:111!

Obst je meč završio s 24 poena i 6 asistencija, a Franz Wagner je dodao 22 poena. Kod Amerike je 23 poena ubacio Anthony Edwards.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.