28.8.2023. 16:46
0
Mundobasket: SAD u drugom krugu nakon uvjerljive pobjede nad Grčkom
U derbiju Grupe C SAD su u okviru drugog kola savladali Grčku 109:81 i na taj način osigurali plasman u drugu fazu.

Nastavljaju izabranici Stevea Kerra da pokazuju zašto su glavni favorit za zlato. Još jedna rutinska pobjeda za ostvarenje prvog cilja.

Grci su se ravnopravno nosili sa Amerikancima samo u prvoj četvrtini koju su izgubili 23:19. Ostatak meča SAD su ubacile u brzinu više i došli do rutinske i ubjedljive pobjede. Čini se uz jedva 60% mogućnosti.

Kod pobednika Austin Reaves je bio najefikasniji sa 15 poena, dok su Brunson i Edwards zabilježili po 13. Na drugoj strani Papagiannis je bio najistaknutiji sa 17 poena.

SAD su već odradile posao i meč sa Jordanom u posljednjem kolu biće lišen takmičarskog značaja. Sa druge strane Grčka i Novi Zeland u direktnom okršaju odlučit će ko će pored SAD ići u drugu fazu iz ove grupe.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.