19.10.2023. 22:49
0
Sjajan susret u "Dvorani mira i prijateljstva": Olimpijakos u trileru pobijedio Partizan
FOTO: KK Partizan
Olimpijakos je na domaćem parketu u "Dvorani mira i prijateljstva" pobijedio Partizan rezultatom 98:94.

.Grci su mnogo bolje počeli utakmicu i vodili su poslije prvog poluvremena, a ta prednost je išla i do 12 poena u prvom poluvremenu.

Međutim, Partizan je onda krenuo u seriju 20:2 i totalno su preokrenuli utakmicu protiv grčke ekipe, ali nisu uspjeli utakmicu prelomiti u tim momentima kada se Olimpijakos mučio. 

Utakmica je u posljednjim minutama ušla u egal, a grčka ekipa je imala tri poena prednosti pred kraj utakmice, nakon što je Kevin Punter pogriješio. 

Tada se ukazao James Nunnally, pogodio trojku sa zvukom sirene i poslao utakmicu produžetak. 

Ipak, u produžetku su igrači Olimpijakosa ostali hladne glave i uspjeli su slaviti svoju drugu pobjedu u ovoj sezoni Eurolige.

Najefikasniji u redovima grčke ekipe bio je sa poena Janulis Larencakis (Gianoullis Larentzakis) sa 19 poena, dok je Nikola Milutinov upisao 16 poena i 7 skokova. 

Kod Partizana najefikasniji su bili Zach LeDay sa 18 i Kevin Panter sa 17 poena. 

Olimpijakos je sada na omjeru od dvije pobjede i dva poraza, dok je Partizan na omjeru od jedne pobjede i tri poraza, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.