6.2.2024. 18:19
0
Joel Embiid operisan, poznato koliko će pauzirati
Joel Embiid, aktuelni MVP NBA lige, operisao je koljeno i bit će van parketa najmanje četiri sedmice.

Ovu vijest potvrdila je njegova ekipa Philadelphia 76ersi.

- Embiid je podvrgnut operativnom zahvatu zbog povrede bočnog meniskusa u lijevom koljenu - saopćila je NBA liga.

Embiid je propustio pet od zadnjih šest utakmica, a Sixersi su izgubili četiri od pet u kojima su bili bez njega.

Dvostruki MVP ima prosjeke od 35,3 poena, 11,3 skokova, 5,7 asistencija i 1,8 blokada po utakmici, a igrao je u 34 od 49 utakmica Philadelphije.

Embiid je ove sezone propustio već 15 susreta, a s obzirom da po novim kolektivnim ugovorima igrači moraju odigrati barem 65 utakmica u regularnom dijelu sezone da bi stekli pravo na nagrade kao što su MVP ili All-NBA ekipa, za 29-godišnjeg košarkaša Philadelphije praktički je nemoguće da ispuni te uvjete, imajući na umu najnoviju povredu.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.