2.11.2017. 10:39
0
Losos bruschette
Talijani su majstori za napraviti slasne zalogaje, a ako ste se zasitili pizza i tjestenine, možda trebate probati bruschette. Hrskave zalogaje hljeba Žarko Marić je iskombinovao sa lososom i namazom od sira.
Sastojci:

150 g dimljenog lososa
1 kukuruzni baguette 

namaz:
150 g krem sira 
4 kašike jogurta 
2 češnja bijelog luka

preljev:
4 kašike maslinovog ulja 
sok 1 limuna
1 kašičica origana 
1 kašičica bosiljka

dodatak:
cherry paradajz
svježi bosiljak

Najprije pripremite namaz od krem sira (možete koristiti i svježi, ili mladi sir) kojem je potrebno dodati jogurt i sitno nasjeckan bijeli luk. Po želji, u ovaj namaz možete dodati malo soli i bibera. Sastojke izmiješajte dok ne dobijete kremasti namaz.

U drugoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok te origano i bosiljak.

Ukoliko ste u mogućnosti nabavite svježi file lososa, ali i sa smrznutim dimljenim lososom vaše će bruschette biti odlične. Losos kratko prepržite u tavi, pa ga rukama natrgajte u zalogaje.

Baguette isjecite na kriške, pa ih premažite maslinovim uljem sa obje strane. Kratko ih istostirajte kako bi pecivo postalo hrskavo. Žarki je i ovoga puta u pripremi jela pomogao Tefal!

Istostirane kriške najprije namažite namazom od sira, pa po njemu stavite komade lososa. Zatim, po ribi stavite polovice cherry paradajza i listić svježeg bosiljka. Na kraju vaše bruschette prelijte umakom od maslinovog ulja, limuna i začina. Svaki novi zalogaj bit će bolji od prethodnog.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.