Pileće roladice mogu proći i bez umaka, ali tek u bijelom sosu ovo jelo dolazi do svog punog izražaja. Mekano, kremasto, sočno, puno okusa... Ovakvu piletinu volimo!
Sastojci:
600 g pilećeg filea
100 g pureće šunke
100 g goude
mješavina začina
so
bijeli umak:
50 g goude
200 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
10 g putera
150 ml povrtnog temeljca
Pileći file isijecite na manje šnicle, pa svaku blago istucite čekićem za meso. Pospite ih sa malo mješavine začina, po sredini poslažite kockice pureće šunke i krišku goude sira, pa sve smotajte u roladicu. Po potrebi meso učvrstite čačkalicom.
Ovako pripremljene roladice pržite na malo ulja sa obje strane dok ne porumene. Gotove roladice izvadite na tanjur, a u tavu u kojoj ste pržili meso dodajte kocku putera i kockice goude i rastopite ih na laganoj vatri. Kada se sir rastopi ulijte povrtni temeljac i dobro izmiješajte. Krčkajte par minuta, te na kraju dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se sve fino ne sjedini, pa u sos vratite roladice i sve krčkajte još 10-15 minuta.
Roladice u krem sosu poslužite uz rižu ili omiljenu tjesteninu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.