20.10.2017. 14:29
0
Gulaš od prase i gljiva
Gulaši od mesa su prvoklasna klopa, ali za njihovu pripremu je potrebno malo više vremena i strpljenja, pa je Žarko Marić napravio vrlo ukusan gulaš od prase i gljiva koji bude mnogo brže gotov.
Sastojci:

80 g prase
120 g šampinjona
200 g bukovača
1 kašika putera
3 kašike ulja
1 glavica luka
1 zelena paprika
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml pavlake
so
biber
crvena paprika
peršun
majčina dušica

Na puteru pomiješanim sa uljem prodinstajte luk, papriku i prasu. Kad povrće omekša dodajte šampinjone i bukovače (možete koristiti i druge gljive) koje nije potrebno previše sitniti.

Gulaš začinite pa pustite da voda od gljiva ispari. Zatim, dodajte vrhnje i pavlaku i pustite ga da krčka oko 15 minuta. Ovo ukusno i toplo varivo možete poslužiti uz rižu ili pire, a možete ga jesti i solo uz par kriški crnog hljeba. Za brzu pripremu ovog jela Žarko je imao pomoć svog vjernog prijatelja Tefala.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.