Toplo i na kašiku, to su jela koja se traže tokom hladnih dana. Stoga je Žarko Marić odlučio podijeliti s nama još jedan jednostavni recept za jelo koje hrani i grije dušu.
Sastojci:
2 kašike ulja
1 luk
1 mrkva
50 g suhog mesa
1 šolja leće
1 šolja ječma
1 korijen peršuna
1 kašika majčine dušice
so
500 ml vode
Zagrijte ulje, pa izdinstaje sitno nasjeckan luk i kockice mrkve. Zatim, dodajte sitne komadiće suhog mesa (masnijeg) i dinstajte nekoliko minuta.
U sve dodajte leću i ječam, začinite i dinstajte dok se sve ne sjedini. Zalijte sa toplom vodom i ostavite da kuha oko sat vremena na laganoj vatri. Povremeno promiješajte, a po želji u vaše varivo možete dodati i malo ljute mljevene paprike. U pripremi ovog jela Žarki je i ovoga puta pomogao njegov prijatelj
Tefal.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.