Mada nas proizvođači uvjeravaju da u paštete stavljaju samo najkvalitetnije sastojke, mi smo zagovornici domaćih namaza. Jednostavni su za napraviti, a vi ste ti koji birate šte ćete od namirnica staviti u paštetu. Žarko Marić se odlučio za šampinjone.
Sastojci:
2 kašike ulja
1 luk
250 g šampinjona
1 kašika mješavine začina
150 g putera
1 kuhano jaje
50 g oraha
so
biber
Najprije stavite jaje da se kuha, a zatim u posebnoj tavi na ulju prepržite luk, pa dodajte nasjeckane šampinjone. Malo posolite i stavite biber, te dinstajte oko pet minuta. Ako želite da vam gljive budu potpuno mekane, onda dinstajte i duže.
Izdinstane gljive prebacite u dublju zdjelu, pa dodajte puter, kuhano jaje i začine po želji. Orahe možete prethodno samljeti, pa ih dodati, ili možete kao Žarko staviti cijele, pa ih usitniti štapnim mikserom. Namaz miksajte dok ne budete zadovoljni teksturom, odnosno dok ne dobijete paštetu kakvu želite. Žarki je u pripremi ukusne paštete i ovoga puta pomogao
Tefal!
Ovako pripremljenu paštetu možete poslužiti za doručak uz uštipke ili pogaču, a može proći i kao meza ako je poslužite na brusketama ili tostu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.