„Koliko jedem piletine, prokokodakaću“, često ćete čuti ovu rečenicu od prijatelja, poznanika... No, problem nije u piletini, već u jednoličnom načinu pripreme. Žarko Marić ima odličan recept koji će od piletine učiniti privlačan, ukusan i malo drugačiji obrok.
Sastojci:
500 g pilećih fileta
2 šolje kukuruznih pahuljica
senf
bijeli luk u prahu
biber
so
Svi vole hrskavo, pa čak i oni koji imaju problema sa zubima. Ako se odlučite pripremiti piletinu na ovaj način, dobit ćete nevjerovatno hrskav obrok.
U plastičnoj vrećici pomiješajte kukuruzne pahuljice i začine, pa ih kratko rukama, ili nečim čvrstim lagano „istucite“ kako biste ih usitnili.
Pileće filete nemojte previše tanjiti, da vam meso na kraju ne bi ispalo suho i tvrdo. Dobro ih namažite senfom, pa ih uvaljajte u kukuruzne pahuljice trudeći se da što više pahuljica ostane na mesu. Piletinu poredajte u tepsiju, ili vatrostalnu zdjelu, i pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Uz hrskave pileće zalogaje možete poslužiti pomfrit ili pekarski krompir, te svježu salatu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.