Kad poželite savršen doručak ili malo ozbiljniju užinu, koji su jednako dobri i topli i hladni, onda s punjenim projicama ne možete pogriješiti!
Sastojci:
2 jaja
125 g kukuruznog brašna
125 g integralnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
30 ml ulja
120 ml mlijeka
100 g feta sira
100 g pileće salame
stabljika mladog luka (zeleni dio)
so
Pjenasto umutite jaja sa malo soli, pa im dodajte kukuruzno i integrlano brašno. Pospite sa malo praška za pecivo, te prelijte uljem i mlijekom, pa nastavite miksati dok se smjesa ne sjedini.
Fetu i pileću salamu narežite na što manje kockice, a stabljiku mladog luka na kružiće, pa sve lagano umiješajte u ostataka smjese.
Smjesom napunite kalupe za mufffine i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Poslužite toplo uz kefir ili laganu salatu, a ništa manje ukusne neće biti ni kada se ohlade.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.