Mnogima su supe dosadni i nepotrebni obroci, ali čak i oni će promijeniti mišljenje onoga trenutka kada probaju zelen supu po receptu našeg kuhara.
Sastojci:
400 g špinata
1 luk
3 češnja bijelog luka
20 g putera
250 ml mlijeka
1 l goveđeg temeljca
1 žumance
20 g pavlake
1 kašika gustina
50 g susama
so
biber
kopar
Špinat operite, ocjedite, te ga isjecite na rezance. Luk i bijeli luk sitno isjeckajte. U dubljem loncu otopite puter, pa popržite luk. Zatim, dodajte špinat pa dinstajte oko 5 minuta.
Kad špinat uvene, sve prelijte s goveđim temeljcem i kuhajte oko 10 minuta. Tada
Tefal štapnim mikserom izmiksajte supu.
U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko i gustin, pa dodajte u ključalu supu. Posolite, pobiberite, dodajte kopar i kuhajte još 5 minuta.
Skinite s vatre i u vruću supu dodajte mjesavinu žumanca i pavlake, pa dobro sve umiješajte. Na kraju, u tavici lagano prepržite sjemenke susama, pa ga uspite u gotovu supu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.