Onoga trenutka kada ih zagrizemo, a one se počnu „topiti“ u ustima, onda možemo reći da su šnicle vrhunske. Mekane, sočne, mirisne... jednom rječju neodoljive!
Sastojci:
500 g teleće šnicle
1 chili papričica
2 češnja bijelog luka
1 kašičica bibera u zrnu
1 kašičica soli
10 ml maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
svježi peršun
svježi ruzmarin
Vrlo je bitno da nabavite svježe teleće šnicle, ali ako i nisu pretjerano kvalitetne spremljene na ovaj način postat će pravi specijalitet.
U
Tefal mini sjeckalicu ubacite čitave češnje bijelog luka, listove svježeg peršuna, grančiću svježeg ruzmarina, biber u zrnu i malo soli. Ako ne želite da vam marinada bude prepikantna, onda chili papričicu očistite od sjemenki. Na kraju ulijte maslinovo ulje i sirće i miksajte dok ne dobijete finu gustu marinadu.
Šnicle po potrebi možete izlupati čekićem za meso, pa ih s jedne strane premažite marinadom. Šnicle, potom, prebacite u zdjelu s poklopcem, poslažite ih na premazanu stranu, pa ih prelijte ostatkom marinade i zatvorite. Ostavite ih u frižider najamnje na sat, a po mogućnosti preko noći.
Marinirane šnicle pržite na malo ulja oko 2-3 minute sa svake strane i poslužite ih uz grilovano povrće.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.