Dobar komad mesa je najlakše pripremiti na grillu, još ako imate Tefalovu grill tavu, onda zaista ne morate brinuti za sočan zalogaj.
Sastojci:
500 g ramsteka
so
biber
ulje
prilog:
50 g putera
300 g luka
so
30 g dimljene mljevene paprike
Ramstek posolite i pobiberite sa obje strane, a potom ga premažite uljem, pa sve dobro utrljajte rukama. Za što bolji efekat, potrebno je da ostavite meso da se marinira barem pola sata.
To vrijeme možete iskoristiti za pripremu pikantnog priloga. U dubljoj Tefal tavi rastopite puter, pa u njega ubacite tanke kriške luka. Kada luk porumeni dodajte dimljenu papriku i so, pa sve dobro izmiješajte. Tavu poklopite, smanjite vatru, pa pustite da se luk dinsta oko 15 minuta, odnosno dok ne postane fino mekan.
Zatim, dobro zagrijte
Tefal grill tavu, pa pažljivo spustite komad mesa na nju. Pržite meso bez okretanja oko 7-10 minuta, pa ga okrenite na drugu stranu i pržite još 5-7 minuta u zavisnosti kako želite da vam meso bude pečeno. Gotov ramstek izvadite iz tave na dasku za rezanje, pa ga ostavite oko 5-7 minuta da odstoji. Tek onda ga narežite na željene komade i poslužite uz pikantni luk.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.