22.4.2021. 12:29
0
Ramstekovina
Dobar komad mesa je najlakše pripremiti na grillu, još ako imate Tefalovu grill tavu, onda zaista ne morate brinuti za sočan zalogaj.
Sastojci:

500 g ramsteka
so
biber
ulje

prilog:
50 g putera
300 g luka
so
30 g dimljene mljevene paprike

Ramstek posolite i pobiberite sa obje strane, a potom ga premažite uljem, pa sve dobro utrljajte rukama. Za što bolji efekat, potrebno je da ostavite meso da se marinira barem pola sata.

To vrijeme možete iskoristiti za pripremu pikantnog priloga. U dubljoj Tefal tavi rastopite puter, pa u njega ubacite tanke kriške luka. Kada luk porumeni dodajte dimljenu papriku i so, pa sve dobro izmiješajte. Tavu poklopite, smanjite vatru, pa pustite da se luk dinsta oko 15 minuta, odnosno dok ne postane fino mekan.

Zatim, dobro zagrijte Tefal grill tavu, pa pažljivo spustite komad mesa na nju. Pržite meso bez okretanja oko 7-10 minuta, pa ga okrenite na drugu stranu i pržite još 5-7 minuta u zavisnosti kako želite da vam meso bude pečeno. Gotov ramstek izvadite iz tave na dasku za rezanje, pa ga ostavite oko 5-7 minuta da odstoji. Tek onda ga narežite na željene komade i poslužite uz pikantni luk.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.