24.6.2021. 14:01
0
Nugatos
Biskvit koji miriše na lješnjake i lagana čokoladna krema aduti su koji ovaj desert čini vrhunskim slatkišem.
Sastojci:

biskvit:
4 bjelanca
100 g lješnjaka
110 g šećera
20 g kakao praha

krema:
350 ml vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
4 žumanca
70 g šećera

Za početak napravite biskvit. Bjelanca izmiksajte Tefal mikserom u šne, pa postepeno dodajite šećer. Nakon toga, umiksajte i kakao prah, te na kraju i mljevene lješnjake. Smjesu izlijte u tepsiju i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.

To je sasvim dovoljno vremena da napravite kremu. Najprije otopite čokoladu u 100 ml vrhnja za šlag, pa kada se čokolada otopi postepeno, jedno po jedno, dodajite žumanca i neprestano miješajte. Na kraju, u kremu umiješajte i šećer, te miješajte dok se ne otopi. Od ostatka vrhnja za šlag (250 ml) napravite čvrsti snijeg, pa u njega umiješajte otopljenu čokoladu.

Kolač servirajte u male široke posude i to tako što ćete po dnu složiti par komada biskvita, a po njemu izliti kremu. Dodatno, ovaj slatkiš možete ukrastiti sa nekoliko čitavih lješnjaka i kockicama tamne čokolade.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.