Zahvaljujući različitim vrstama tjestenine, skoro svaki dan možete napraviti drugačije jelo. Ako još niste isprobali špagetone (deblji špageti), onda je ovaj recept idealna prilika da zavolite ovu vrstu paste.
Sastojci:
140 g špagetona
2 žumanca
100 g parmezana
so
zeleni umak:
½ stabljike prase
½ tikvice
2 češnja bijelog luka
150 g smrznutog špinata
100 ml vode
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g krem sira
svježi peršun
ulje
so
Najprije, skuhajte špagetone. Zakuhajte otprilike litar vode, pa kad proključa posolite i ubacite pastu. Kuhajte po uputi sa pakovanja. U većoj tavi pomiješajte žumanca i sitno narendani parmezan, pa u to prebacite skuhane špagetone i sve dobro izmiješajte dok se sva pasta fino ne sljubi sa jajima i sirom. Ostavite sa strane, poklopljeno, pa pripremite umak.
U većoj tavi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite na kolutiće izrezanu prasu. Kada poruemni dodajte kolutiće tikvice, a potom i sitno nasjeckan bijeli luk. Poslije par minuta, dodajte smrznuti špinat, ulijte oko 100 ml tople vode i po želji posolite. Kuhajte oko 5-7 minuta. Zatim, dodajte sitno nasjeckani svježi peršun, te vrhnje i krem sir. Sve dobro izmiješajte i kuhajte još par minuta dok se sve lijepo ne sjedini.
Dobiveni umak, potom, prebacite u dublju zdjelu i štapnim mikserom izradite kremu. Toplom kremom prelijte špagetone i uživajte u preukusnom obroku.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.