Krompir je u glavnoj ulozi, ali je jelo malo drugačije od onih koje ste navikli jesti od ove namirnice. Krompir piroške su hrskave, mekane, sočne i ukusneee!
Sastojci:
700 g krompira
150 g feta sira
1 jaje
1 žumance
20 g susama
20 g oraha
brašno
pohovanje:
100 g brašna
2 jaja
100 g prezle
120 ml ulja
Krompir ogulite i izrežite na kocke, pa ga skuhajte u dosta vode koju ste posolili po želji. Skuhani krompir procijedite i izpasirjte ga u pire.
Dodajte jaje, žumance i feta sir, pa nastavite pasirati dok se smjesa ne sjedini. Na kraju u smjesu umiješajte susam i grubo nasjeckan orah. Od dobivene smjese oblikujte piroške i blago ih uvaljajte u brašno. Ako vam se ne žuri, tako pripremljene piroške ostavite 1 sat u frižider.
Piroške, potom, fino uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, te na kraju u prezlu.
Zagrijte veću količinu ulja u dubljoj tavi, pa u njemu pržite piroške oko 10 minuta dok ne postanu jednako rumene sa svih strana.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.