Jelo osim okusa i mirisa, poželjno je da ima i lijepu boju. Muškatna pasta ima to sve i onda je nemoguće ne uživati u svakom zalogaju!
Sastojci:
200 g paste po želji
300 g muškatne tikve
50 g suhog mesa (masnijeg)
20 ml ulja
3 češnja bijelog luka
50 ml vode
2 žumanca
50 g parmezana
20 ml vrhnja za kuhanje
biber
U većoj i dubljoj tavi najprije prepržite tanko narezano suho meso. Izvadite ga i ostavite sa strane, a u tavu dodajte ulje i sitno nasjeckan bijeli luk.
Odmah, potom, dodajte i tikvu narezanu na kockice, pa sve dinstajte 3-4 minute. Dodajte vodu, smanjite vatru i pustite da se krčka dok tikva ne omkeša.
U posebnoj šerpi skuhajte pastu al dente, pa je dodajte povrću.
Žumanca fino umutite, pa im dodajte biber, vrhnje za kuhanje i narendani parmeza. Sa ovom smjesom prelijte povrće i pastu, pa sve dobro izmiješajte. Gotovo jelo pospite preprženim komadićima suhog mesa i narendanim parmezanom.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.