14.10.2023. 10:47
0
Imate stariji iPhone: Apple vam šalje hitno upozorenje
Mada je nedavno izašao novi operativni sistem iOS 17, Apple nije zanemario one koji ga još nisu preuzeli, ili to ne mogu da učine.

Vlasnici starijih uređaja kao što su iPhone 8, iPhone X i svi ostali koji su na tržište stavljeni nakon njih, mogu preuzeti iOS verziju 16.7.1. Ako vaš uređaj još uvijek pokreće iOS 16, od presudne je važnosti da što prije preuzmete najnoviju dostupnu verziju, saopštio je Apple.

Iz "jabuke" su naveli da postoji greška u operativnom sistemu poznata kao "ranjivost nultog dana", što znači da su hakeri sa njome upoznati i da je koriste, preneo je Miror.

"Napadači bi mogli da ostvare određene privilegije. Apple je upoznat sa izvještajem u kom piše da je moguće da se ta greška koristila sve do izdavanja operativnog sistema iOS 16.6", saopšteno je iz kompanije.

Pored vlasnika starijih iPhone uređaja, iOS 16.7.1 mogu preuzeti oni koji imaju iPad Pro, treće i svih kasnijih generacija iPad Air, pete i svih kasnijih generacija iPad uređaja, i pete i svih kasnijih generacija iPada Mini.

Podsjetimo, operativni sistem koji pokreće vaš uređaj možete ažurirati tako što ćete ući u "Podešavanja", a zatim odabrati "Opšte postavke" pa "Ažuriranje softvera".

(Ajdin B.)

 
Apple
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.