15.11.2018. 19:15
0
Ove 4 boje stoje apsolutno svima
Bez obzira na ten ili boju kose, ove nijanse pristaju baš svima!

Mnogo puta upadne u oči kako u nekoj boji ne izgledamo dobro. Jednostavno ne pristaje svaka boja svakom tonu kože. Ali ovo je doba kršenja modnih pravila, pa tako je i kada su u pitanju boje.

Kakvu god boju kose ili tena imala postoje četiri nijanse u kojima, kažu, svako izgleda odlično. Leatrice Eiseman, direktorka Instituta Pantone izjavila je kako neke boje stoje svima jer imaju istu ravnotežu toplog i hladnog u sebi pa nema veze da li vam je ton kože hladan ili topao, da li ste aristokratski bijele ili imate maslinast ten.

O koje je četiri boje riječ?

Tirkizna

Ovu plavo-zelenu boju nije lako u početku dodati svojoj garderobi. Trik za njeno nošenje je da je kombinujete onako kako se osjećaš najprijatnije. Još jedan zanimljivi način za nošenje ove boje je i da je uklopite s kontrastnim bojama poput crvene. Sjećamo se i duge tirkizne haljine koju je nosila Kejt Midlton i pokazala nam kako ova boja može super da izgleda.


Crvena

Klasična boja koja lepo pristaje svakom tonu kože i nadopunjuje ga. Po novim pravilima crvena se može lijepo uklopiti sa svim bojama u ormaru i izgledat će sjajno. U ovoj moćnoj boji sigurno ćete biti primijećena gdje god da se pojavite i uvijek je u trendu.


Nude

Iako će mnoge od nas odmah reći kako im ova boja ne pristaje, prema istraživanju nije tako. Potrebno je samo da pronađete pravu nijansu i zablistat ćete u kombinaciji za koju nikad nisi mislile da ćete obući.


Boja patlidžana

Prema Leatrice Eiseman ova jaka boja može slobodno zamijeniti mjesto u ormaru s klasičnom neutralnom bojom pa tako nije teško ni da se kombinuje s drugim bojama. A ove i naredne sezone biće jedna od najtraženijih boja. Uvijek izgleda fantastično i dramatično, piše “miss7“.


(Admir Oručević)

 
ModaBoje
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.