21.7.2024. 15:29
0
Dali joj otkaz zbog Palestine: Bella Hadid će tužiti njemački Adidas
Bela Hadid (Bella) se sprema poduzeti pravni postupak protiv Adidasa, a izvještaji pokazuju da je angažovala advokata da ospori kompaniju sportske odjeće.

TMZ izvještava da izvori bliski ovoj stvari otkrivaju da je Bela Hadid unajmila advokate da poduzmu pravne radnje protiv Adidasa. Ona tvrdi da kompanija nije javno govorila o njihovoj ulozi u, kako ona smatra, štetnoj i štetnoj kampanji.

Prema izvorima, Bela Hadid je uznemirena što je kompanija pokrenula kampanju koja povezuje bilo koga sa masakrom u Minhenu na Olimpijskim igrama 1972., jer je to u suprotnosti s njenim vlastitim vrijednostima i pogledima na nasilje.

Publikacija također tvrdi da Bela Hadid ostaje pod ugovorom s Adidasom, uprkos prethodnim izvještajima koji sugeriraju da ju je kompanija raskinula.

Adidas je izabrao Belu Hadid za promociju retro patike inspirisane Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine, tokom kojih je 11 izraelskih sportista držano kao taoce i ubijeno.

Adidas se izvinio, navodeći da nemaju namjeru da daju izjavu u vezi sa historijskim tragedijama. Oni su također ranije najavili da revidiraju svoju kampanju.

Čini se da Bela govori onima koji su joj bliski da nije bila u potpunosti svjesna implikacija kada se prijavila, i za to smatra odgovornim Adidas.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.