5.3.2024. 13:09
1
Fanovi Breskvice najavili protest: Traže da ona predstavlja Srbiju na Eurosongu sa pjesmom koja poziva na etničko čišćenje
Anđela Ignjatović Breskvica osvojila je drugo mjesto na PZE, a njeni fanovi i dalje ne mogu da se pomire s činjenicom da ona neće Srbijance predstavljati na Eurosongu u Malmeu.

Zbog toga su najavili skup podrške za Breskvicu koji je zakazan za 9. mart ispred zgrade RTS-a u Beogradu.

"Dana 2. marta stručni RTS-ov žiri je učinio najveću krađu 21. vijeka, kad su pokrali Breskvicu i poslali tamo neku Teya Doru, umjesto Breskvicu, koja je očigledno bila favorit iz naroda. Naš glas se mora čuti", stajalo je u objavi na Tiktoku, koji je vrlo brzo postala viralna.

Ovaj skup podržala je i pjevačica Maja Nikolić, koja je na svom Instagram profilu pozvala sve njene pratioce da joj se pridruže na ovom skupu.

Breskvica se ovim povodom za sada nije oglasila, ali je poznato da se u javnosti i na društvenim mrežama dosta komentariše da su ljudi nezadovoljni izabranom predstavnicom Srbije, Teya Dorom.

Podsjetimo, Breskvica je dobila većinski dio, skoro 50 hiljada SMS glasova, dok je Teya Dora dobila jaču podršku od stručnog žirija, ali kada su se sumirali svi rezultati, crnokosa pjevačica je imala veći broj poena.

Inače, pjesma Breskvice je od strane jednog dijela publike, naišla na negativne komentare, koji su se odnosili na to da ona poziva na etničko čišćenje njihovog naroda s Kosova kako bi Srbi dobili potpunu kontrolu nad teritorijom.
 
(Ajdin B.)
 
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.