9.3.2024. 22:02
0
Legendarni pjevač sa scene je nestao 1982: Nedavno je snimljen u javnosti, evo kako danas izgleda
FOTO: screenshot/instagram
Legendarni crnogorski pjevač Miladin Šobić povukao se iz javnosti davne 1982. godine, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u glazbenom svijetu. Iako se rijetko pojavljivao u medijima, njegove pjesme poput "Džemper za vinograd", "Od druga do druga", "Stare novine" i "Opet krivi tip" i danas su omiljene među slušateljima.

Godine 1982. objavio je svoj posljednji album "Umjesto gluposti". Nakon toga, snimio je treći album pod nazivom "Barutana ljubavi", ali je zbog porodične tragedije, gubitka sestre, odlučio napustiti muzičku karijeru, te taj album nikada nije objavljen.

Iako je rijetko viđan u javnosti, jedan poseban trenutak zabilježen je kada su fanovi iz Novog Sada krenuli u potragu za njim u Nikšiću. Nakon što su ga pronašli, opisali su kako je Miladin lagano koračao prema njima, šireći ruke i kao da se divio svakom detalju oko sebe. Njegov dolazak bio je popraćen uzbuđenjem i zahvalnošću fanova, koji su istaknuli kako im je upravo on uljepšao živote svojim pjesmama.

- Kada se približio kafani, prišao nam je i rekao: ‘Vi ste ti iz Novog Sada što su došli da se upoznaju sa mnom?!‘ Taj trenutak mi je djelovao kao vječnost dok djeca i ja nismo u isti glas rekli: ‘Da!‘ Sjedili smo dugo pored njega i slušali ga. Zagrlio sam ga spontano nekoliko puta bez objašnjenja i razloga. Objašnjenja tu nisu bila potrebna. Kao da sam time htio da mu pokažem zahvalnost za sve djelove duše koje mi je obasjao svojim pjesmama. Zahvalan sam Bogu na blagoslovu da upoznam takvo biće, naveo je, prenosi Oslobođenje.



0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.