10.5.2024. 9:13
0
Objavljen redoslijed nastupa na finalnoj večeri Eurosonga: Teya Dora nastupa 16. a Baby Lasagna 23. po redu
Evropska radiotelevizijska unija (EBU) objavila je redoslijed nastupa u finalu Eurosonga 2024. godine.

Redoslijed je određen na temelju žrijeba koji je održan odmah nakon prve i nakon druge polufinalne emisije.

Dio sudionika odmah je bio raspoređen u prvu ili drugu polovicu finala, dok ih je ostatak završio u kategoriji "odluka producenta", što znači da je švedski producent SVT slobodno mogao odlučiti gdje će ove zemlje staviti u redoslijed. Ubrzo nakon drugog polufinala i ždrijeba, producenti su složili raspored nastupa u velikom finalu.

Švedska otvara finalnu emisiju (Marcus & Martinus - Nezaboravno), Ukrajinke nastupaju druge (alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria), Baby Lasagna nastupa 23. po redu (Rim Tim Tagi Dim), a Teya Dora sa pjesmom RAMONDA 16.

Uz odobrenje EBU-a, producenti sa švedske televizije SVT odlučili su kako ćemo finalne nastupe gledati ovim redoslijedom:

1. Švedska
2. Ukrajina
3. Njemačka
4. Luksemburg
5. Nizozemska
6. Izrael
7. Litva
8. Španija
9. Estonija
10. Irska
11. Latvija
12. Grčka
13. Ujedinjeno Kraljevstvo
14. Norveška
15. Italija
16. Srbija
17. Finska
18. Portugal
19. Armenija
20. Kipar
21. Švicarska
22. Slovenija
23. Hrvatska
24. Gruzija
25. Francuska
26. Austrija

Osim takmičarskog dijela, gledaoci će imati priliku uživati i u revijalnom programu, a Šveđani su rekli da pripremaju spektakl.

(Ajdin B.)

Eurosong
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.