20.9.2024. 18:29
0
Rusija će proizvodnju dronova povećati za 10 puta
Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je jučer da će Rusija ove godine povećati proizvodnju dronova za gotovo deset puta - na 1,4 miliona.

- Ukupno je oružanim snagama 2023. isporučeno oko 140.000 bespilotnih letjelica različitih vrsta.

Ove godine, planirano je da se proizvodnja dronova znatno poveća. Da budem precizniji - gotovo deset puta - rekao je Putin u Sankt Peterburgu na sastanku o razvoju proizvodnje dronova.

Rat u Ukrajini uglavnom se vodi topništvom i dronovima duž vrlo utvrđenog ratišta dugog hiljadu kilometara na kojem se bore stotine hiljada vojnika.

I Rusija i Ukrajina kupile su dronove u inostranstvu i povećale vlastitu proizvodnju za mnoge ciljeve - od uništavanja topništva i skladišta oružja, do napada na energetsku infrastrukturu i vojne brodove.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.