27.10.2017. 16:21
0
"Karcinom dojke nije kraj, iako je ovo teško oboljenje. Sam proces liječenja je dosta mukotrpan"
Simpozij plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga BiH o temi "Karcinom dojke i tretman", održan danas na KCUS-u, okupio je veliki broj stručnjaka iz BiH i država regiona.

Pozdravne riječi uputio je, uime Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, direktor Hirurških disciplina KCUS prof.dr. Dželaludin Junuzović, koji je istakao da je tema simpozija značajna, uvažavajući činjenicu da je to oboljenje u porastu, kako u svijetu tako i kod nas.

- Karcinom dojke nije kraj, iako je ovo teško oboljenje. Sam proces liječenja je dosta mukotrpan, a žene se suoačavaju i s gubitkom samopouzdanja nakon odstranjenja jedne ili obje dojke. Na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS rade se najsavremenije operativne procedure u liječenju karcinoma dojke. Mi imamo spremne i stručno osposobljene timove ljekara i medicinskog osoblja, te možemo zadovoljiti svim zahtjevima kao i ostali centri bilo gdje u svijetu - naveo je prof.dr. Junuzović.

Šefica Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS prof.dr. Sanela Salihagić zahvalila je sudionicima iz BiH, ali i država regiona za dolazak i i naglasila namjeru da se apelira na javnost na način da se žene lakše i jednostavnije odlučuju na rekonstrukciju dojke što je standardna procedura svugdje u svijetu.

- Naša klinika apsolutno zadovoljava uvjete za obavljanje svih vrsta operacija dojke, a zahvaljujući Simpoziju čut ćemo iskustva kolega te razmijeniti mišljenja - istakla je prof. Salihagić.

Predsjednik Nacionalne asocijacije plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH, mr.sci.dr Alija Aginčić izrazio je zadovoljstvo odzivom kolega, ali i temama predavanja ovogodišnjeg naučnog skupa.

- Drago mi je biti dio ovog značajnog simpozija. Karcinom dojke kao izrazito opako i teško oboljenje zahtijeva izuzetno vrijema i stručnost u tretiranju. Rekonstrukcija dojke i dizanje samopouzdanja kod žena, sastavni su dio na putu do izliječenja - naveo je dr. Aginčić, prenosi Pres KCUS-a.

Organizatori tog značajnog naučnog skupa su Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS i Nacionalna asocijacija plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH.                                                                            

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.