5.8.2023. 19:51
0
Evald Krnić pobjednik 9. izdanja "Bentbaša Cliff Diving"
FOTO: Dnevni Avaz
Deveto izdanje sportsko-turističkog događaja "Bentbaša Cliff Diving" održan je danas u Sarajevu.

Tim povodom okupio se veliki broj građana, ali i turista. 

Na događaju su učestvovali neki od najuspješnijih skakača iz BiH, regiona i nekoliko evropskih zemalja, koji su se takmičili u izvedbi skokova pred oduševljenom publikom.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja bio je Evald Krnić, koji je osvojio 58,5 bodova u obje serije. Drugo mjesto pripalo je Igoru Arseniću (57,5 bodova), dok je treći bio Rade Stefanović (56 bodova).

Prije skokova, posjetitelji su imali priliku uživati u cjelodnevnoj zabavi na Darivi kroz edukativne i art radionice, sportsko penjanje i izložbe retro fotografija.

Zbog najavljenih vremenskih prilika, organizatori su otkazali zabavu na otvorenom, planiranu nakon skokova.

Sarajevska Bentbaša ima bogatu historiju skokova u vodu, a događaj "Bentbaša Cliff Diving" je započeo 2015. godine zahvaljujući Udruženju za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.