13.1.2024. 8:51
0
Poznati UFC borac provokacijom razbjesnio muslimane širom svijeta, reagovao je Chimaev: Dolazim po tebe…
FOTO: screenshot
Khamzat Chimaev će se suočiti s pobjednikom meča između prvaka Seana Stricklanda i izazivača Dricusa du Plessia u svojoj sljedećoj borbi.

Eventualni meč između Chimaeva i Stricklanda dobio bi dodatnu dimenziju, s obzirom da je Hamzat sudjelovao u akciji prikupljanja novca za Palestinu i žrtve rata u Pojasu Gaze.

S druge strane, Strickland je u raspravi s Belalom Muhammadom izražavao podrugljiv stav prema Belalovoj podršci Palestini i njezinim žrtvama, što je izazvalo negodovanje Khamzata.

Strickland je na Twitteru napisao: "Činjenica je da Palestina uvijek gubi. Ne samo da će izgubiti sada, nego će uvijek gubiti. Umjesto da kažu: ‘Kako možemo krenuti prema naprijed, protjerati Hamas i pružiti našoj djeci bolju budućnost‘, oni govore: ‘koga briga za djecu, pošaljite rakete‘".

U razgovoru s Mohamedom Hijabom, Chimaev je bio upitan zašto Strickland nije direktno odgovorio na njegovu podršku Palestini, već se umjesto toga koncentrirao na Belala Muhammada. "Sigurno me se boji. Dolazim po njega", rekao je Chimaev.

Dodao je i kako se on i njegove muslimanske kolege bore za sve muslimane na svijetu: "Ja, Khabib (Nurmagomedov), Belal Muhammad, svi muslimanski borci znaju da djeca koja nas gledaju žele biti poput nas, žele biti snažni ljudi. Želimo im poslužiti kao dobar primjer. Sean Strickland i svi ti tipovi trebaju nas se bojati. Mi se ne borimo samo za sebe kao što oni to rade, mi se borimo za sve muslimane."

(Aldin B.)

MMA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.