20.2.2021. 22:15
0
Zagrepčani se okupljaju kod Arene, odaju počast Balaševiću
Vijest o smrti Đorđa Balaševića potresla je cijelu regiju. Brojni su se gradovi, na svoj način, oprostili od njega.
Danas se od osam sati građani okupljaju kod zagrebačke Arene kako bi mu odali počast. Okupljanje je započelo pljeskom.

No i prije službenog početka skupa, njegova se pjesma već pronijela među okupljenima.

Zagreb je još sinoć na Ilici napravio ono što je Balašević u pjesmi rekao da želi učiniti – našvrljati bećarac na ćirilici, prenosi N1.

Ispred Name je osvanuo transparent na kojem je na ćirilici pisalo ‘bećarac’. Radi se o aluziji na Balaševićevu pjesmu Stih na asfaltu, u kojoj jedan stih kaže: “Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom.”

Večeras su se obožavatelji okupili i na željezničkoj postaji u Puli te zapalili svijeće. U 19 sati okupili su se i kod dvorane na Višnjiku, u Zadru, gdje je Balašević održao koncert 2017.

Posljednju počast Balaševiću odali su i Riječani, koji su na Korzu zapalili svijeće.


(Saliha Rokša)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.