27.7.2021. 14:02
1
Aleksandar Vučić dodatno stavlja ulje na vatru: Atmosfera u posljednjih 26 godina u BiH je najuzavrelija i najteža!
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentirajući aktuelnu situaciju u BiH. izjavio je danas da nametanje odluka spolja nikada nije moglo donijeti dobre rezultate, prenosi Avaz

Vučić je naveo da narodi moraju u određenim trenucima donositi važne historijske odluke koje se ne moraju uvijek dopadati političarima.

Vučić je rekao da Beograd s pažnjom prati događaje i u Sarajevu i u Banjoj Luci i ocijenio je da je atmosfera u BiH najteža od okončanja rata.

- Ne ulazim ni u sve mjere ni kotramjere, to se dešava u jednoj drugoj zemlji, ali smo naravno, obavješteni, pratimo sve i ono što je izvjesno to je da mi ne možemo da ostavimo Republiku Srpsku u ekonomskom i bilo kom drugom pogledu bez podrške Srbije - rekao je Vučić.

Naveo je i da se plaši da je atmosfera u posljednjih 26 godina, od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, najuzavrelija i najteža.

- Nadam se da svi dobro razumiju da je mir prioritet i da moramo da razmišljamo o ekonomiji i o tome kako da živimo zajedno. Zato ćemo izaći sa konkretnim prijedlozima kako da razgovaramo u budućnosti sa Bošnjacima. Mi moramo da pokušamo da izgradimo sa njima bratske odnose - smatra Vučić.

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.