8.4.2023. 20:20
0
Ništa nisu prepustili slučaju. Policija privela lutku
FOTO: PU zagrebačka/Ilustracija
Uskrsna subota u Kampo Kaštelu u Hrvatskoj, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluotok, započeo je dolaskom policije.

Snage reda je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vrijeđanja morala građana.

Kako saznaje Zadarski list, problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju.

To je župnik smatrao neprimjerenim za blagdan Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici.

“Policija je jutros oko 10 sati zaprimila vise dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obilježja prekršaja.

U odnosu na predmet dojave, policija je u toku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama”, kazala nam je glasnogovornica PU Zadarske, Ivana Grbin.

Ovo okupljanje u Parku Gospe od zdravlja održava se u organizaciji Mjesnog odbora Poluotok, stanovnika Kampo Castella i tvrtke ‘Burda Atelier‘, prenosi Raport. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.