4.7.2023. 19:32
0
"To je pravi lijek": Srbijanski nogometaš koji je karijeru počeo u Chelseaju okreće milione prodajući marihuanu
FOTO: Screenshot/Instagram
Bivši srpski nogometaš Marko Mitrović potpuno je promijenio posao i sada zarađuje milione prodajom marihuane. Mitrović je nogometni put počeo u nogometnoj školi Chelseaja i 2008. godine slovio kao jedan od najvećih talenata.

Ipak, kada je trebao debitirati za prvu ekipu londonskog kluba, doživio je tešku povredu zgloba koja mu je na kraju i prekinula karijeru. Četiri puta je trgao ligamente zgloba i nekoliko puta bio na operaciji. Pred kraj karijere je igrao za Radnički iz Niša i Dinamo Vranje, a u to doba je krenuo i s terapijom CBD-om koja mu je, kako kaže, jako pomogla - prenosi Slobodna Bosna.

Mitrović je tada odlučio da se želi baviti prodajom marihuane, odnosno njenog legalnog oblika koji sadrži samo CBD, ne i psihoaktivni THC. S bratom je osnovao brend Arktis naturals i ubrzo postao jedan od vodećih u toj branši.

"Od prvog dana cilj naše firme je da prirodnim sastojcima svima ponudimo dugoročno rješenje njihovih tegoba. Želimo liječiti uzrok problema, ne samo simptome. Kao rezultat svega toga, stvorili smo najispitaniju, iskrenu i povjerljivu CBD kompaniju koja pomaže ljudima iz svih sfera i životnih doba", stoji na stranici Arktis naturalsa.

Dvije godine od osnivanja i registracije kompanije u Londonu, Mitrović, koji živi u Dubaiju s djevojkom Amerikankom, je od kompanije zaradio pet miliona funti, a predviđanja su da će iduće godine profit skočiti na čak 15 miliona funti. Sve je, kaže, testirao na sebi kako bi se riješio bolova uzrokovanih teškom ozljedom.

"Nevjerovatna je razlika od samo početka korištenja u odnosu na moje stanje prije. Ove proizvode smatram pravim lijekovima. Radi se o proizvodima koji stvarno pomažu ljudima. Mogu tvrditi tako nešto jer sam ih probao na sebi. Bio sam laboratorijski miš. Sve to govorim iz osobnog iskustva. Osim mene, to vam može reći i više od 30.000 zadovoljnih mušterija samo u Švedskoj koji su koristili naše proizvode", rekao je Mitrović u razgovoru za švedski Sportbladet.

Mitrović je otkrio i kako je veliki radoholičar koji se budi svaki dan u pola pet ujutro, odradi trening i kreće na posao. Za nogomet više nema vremena, pa često ne stigne pogledati ni jednu utakmicu do kraja, ali još uvijek nije odustao od sporta koji voli pa ne isključuje ni povratak na terene.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.