9.8.2023. 20:19
0
Novi detalji jezive nesreće u Hrvatskoj: Državljanin BiH upravljao kamionom koji je usmrtio dva hrvatska radnika?
Dvojica radnika Hrvatskih autocesta poginula su jutros u saobraćajnoj nesreći na autocesti Rijeka-Zagreb u smjeru glavnoga grada između Ravne Gore i Vrbovskog. Kamion je naletio na njih i na ophodno vozilo koje je bilo na zaustavnom traku i propisno obilježeno.

Kako je javio HRT, kamionom koji je naletio na radnike HAC-a upravljao je državljanin Bosne i Hercegovine u dobi od 64 godine.

On je zadržan u riječkom Kliničkom bolničkom centru na liječenju, no zasad nije poznato o kakvim se ozljedama radi. No prema nekim informacijama, za koje još nema potvrde, u međuveremu je otpušten i priveden u policijsku postaju.

Praksa je takva da po završetku istražnih radnji osumnjičenik biva priveden u nadležno državno odvjetništvo, koje onda odlučuje o istražnom zatvoru. S obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, vjerojatno će mu nakon što bude pušten iz bolnice biti određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bijega.

Index.hr je ranije javio da je kamion kojim je izazvana teška nesreća u vlasništvu firme iz Siska.

Kako saznaje ovaj portal, radnik je pukom srećom izbjegao nalet kamiona i neozlijeđen je u nesreći. No dva radnika kamion je udario i na mjestu su poginuli.

Oba radnika bila su, može se reći, u prvoj polovici života. Kako doznaje index.hr jedan je rođen 1992., a drugi 1979. godine. Živjeli su obližnjim mjestima u Gorskom kotaru. U naletu kamiona ophodarsko vozilo završilo je na boku, na travnatoj površini uz autocestu.

Promet dionicom između čvora Ravna Gora i Vrbovsko do 12 sati bio je u potpunosti u prekidu. Normaliziran je tek u kasnijim popodnevnim satima.

“Uviđaj je dovršen, slijedi nam kriminalističko istraživanje. Kako su izvidi tajni, ne mogu vam dati druge podatke. Ne mogu vam reći što je s vozačem, međutim po dovršenom kriminalističkom istraživanju pretpostavljam da će uslijediti kaznena prijava policijske uprave prema Državnom odvjetništvu, a zatim i istraga Državnog odvjetništva”, rekla je za HRT Sonja Jazbec, zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci.

Policija se još nije oglasila s uzrokom i detaljima nesreće. Nakon uviđaja ostaje još analiza tahografa, ali i nadzornih kamera HAC-a, prenosi index.hr.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.