18.8.2023. 10:19
0
U Srbiji uhapšena grupa koja se bavila krađom luksuznih automobila u zemljama EU
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Kraljeva i Loznice, uhapsili su sedam osoba, dok se za još jednom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, prevara, pranje novca, falsifikovanje isprave i prikrivanje.

Uhapšeni su organizatori kriminalne grupe G. T. (1968.) i Ž. Č.(1977.), kao i A. K. (1991.), Lj. G. (1983.), D. Č. (2003.), D. S.(1980.) i M. S. (1975.), a privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila za koje se sumnja da su ukradena na teritoriji Evropske unije.

Oduzeto je i više desetina hiljada eura, više stotina hiljada dinara, oružje i municija u nelegalnom posjedu i veća količina autodijelova, elektronska oprema za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.