11.9.2023. 19:36
0
Milatović: Mandatar Spajić ima moje povjerenje, vjerujem u njegovu dobru namjeru
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nakon učešća na samitu lidera Brdo Brioni Procesa u Skoplju odgovarao je na pitanja novinara.

Milatović je kazao da odluka o novoj Vladi Crne Gore treba da bude donesena u Crnoj Gori, piše AntenaM.

- Mislim da se slažemo i oko programa koji bi ta vlada trebalo da isporuči. Znate da je za imenovanja u pravosuđu potrebna kvalifikovana većina u parlamentu i upravo je moje mišljenje da bi ta većina trebalo da podrži narednu vladu, naravno uz jasna programska opredjeljenja, a to je kontinuitet naše vanjske politike, apsolutno kredibilno članstvo u okviru NATO saveza, zalaganje za ubrzanje evropskog puta i dobrosusjedski odnosi - naveo je on.

Kazao je da je to bio njegov savjet Spajiću.

- Zadovoljstvo mi je što smo otvoreno o tome razgovarali. I ajde da ostanemo optimisti da će Crna Gora dobiti stabilnu, evropsku vladu koja će moći konačno da donese stabilnost. Ponavljam da je Vlada Crne Gore pitanje Crne Gore. Prošlo je mjesec dana, imamo još dva mjeseca roka, Spajić ima moje puno povjerenje i ohrabrujem ga da dodatno uradi ono što je do njega kao trenutno najodgovornijeg da odgovori potrebama CG a one su velike. Vjerujem u njegovu dobru namjeru, i da će izaći iz procesa kao pobjednik - kazao je Milatović.

Milatović je kazao i da je bio strpljiv prema premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću, a povodom odlaska na GS UN.

- Bio sam jako neprijatno iznenađen kada je Abazović prije par sedmica predložio samog sebe, protivno diplomatskoj praksi i protivno i njegovom legitmitetu kao vođu delegacije u UN. Strpljivo sam u razgovoru sa njim pokušao da pronađem konsenzus, i tačno je da smo se dogovorili da ove godine kako je to bio i red predsjednik predvodi CG delegaciju, a da Abazović bude u svojstvu koordinatora MVP, ali sam opet bio neprijatno iznenađen načinom na koji je Vlada usvojila platformu za odlazak CG delegacije u UN na način što je jasno bilo da CG ima dva de facto dvije delegacije. To je ono zbog čega sam javno reagovao. Pozivam sve da se odgovorno ponašaju - kazao je Milatović.



(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.