5.12.2023. 18:09
0
Milatović: Realno je da za dvije godine budu zatvorena sva EU poglavlja
Crna Gora je najdalje odmakla u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU) i uz nastavak reformi postoji realna mogućnost da sva pregovaračka poglavlja budu zatvorena do kraja 2026. godine, ocjenjuje predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović je razgovarao jsa ambasadorima zemalja članica EU povodom završetka španskog predsjedavanja Unijom. On se danas sastao sa ambasadorom EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom i ambasadorom Španije Raulom Bartolomejom Molinijem.

Milatović je diplomate upoznao o pozitivnim pomacima koje je Crna Gora napravila u prethodnom periodu.

"Crna Gora je dobila proevropsku Vladu, a postizanjem konsenzusa političkih subjekata, započet je proces imenovanja u pravosuđu, što je važan korak u oblasti vladavine prava", ističe Milatović.

On je poručio da je potrebno zaokružiti proces imenovanja u pravosuđu u najskorijem roku i nastaviti sa sprovođenjem važnih reformi u poglavljima 23 i 24.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.