24.10.2023. 13:48
0
Grlić Radman: U Gazi su 23 hrvatska državljana
U Pojasu Gaze nalaze se 23 hrvatska državljana i na njihovu izvlačenju rade hrvatski ambasadori u Egiptu i Izraelu, rekao je u utorak hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman.

Trenutno se u Pojasu Gaze nalaze 23 hrvatska državljana, kazao je Grlić Radman novinarima u Brdu kod Kranja gdje sudjeluje na ministarskom sastanku strategije za dunavsku regiju.

Na njihovoj evakuaciji angažirani su ambasador Hrvatske u Egiptu iambasadorica u Tel Avivu, dok se o pitanju izvlačenja državljana EU-a razgovaralo i u ponedjeljak na Vijeću za vanjske poslove u Luksemburgu, rekao je.

Ponovio je da je Slovenija na granici s Hrvatskom samo uvela „privremeni režim“ jednostavnih graničnih kontrola, istaknuvši kako šengen nije suspendiran.

„To je privremeni režim uvođenja graničnih kontrola. One su jednostavne, nisu sistemske“, kazao je Grlić Radman, prenosi Hina.

Dodao je da se radi o pooštrenim mjerama uvedenim zbog terorističkih napada, "zbog situacije koje su se dogodile u Belgiji i Francuskoj, naravno i zbog sveopće krize i svaka zemlja se nastoji zaštititi na svoj način“.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.