6.5.2024. 18:04
0
‘‘Tajne‘‘ doner-majstora: Šta se dešava s mesom kada se radnja zatvori?
FOTO: ilustracija
Prodavnice kebaba koje rade do kasno u noć često su omiljeno mjesto za gladne, bilo da je riječ o noćnom izlasku ili brzom rješenju nakon posla. Iako kvaliteta hrane možda nije uvijek vrhunska, ne može se poreći njezina privlačnost.

Ali jeste li se ikada zapitali što se događa s ostacima mesa nakon što je poslužen posljednji noćni kebab? Bivša radnica kebab restorana prelila je čašu na Redditu i otkrila tajne iza scene, piše Ladbible.

Prema insajderu, većina kebabo shopova prilično je rigorozna po pitanju zamjene ražnja za meso pred vrijeme zatvaranja. Međutim, kad mesa počne ponestajati, mogu upotrijebiti rubove, vrh i dno ražnja, što rezultira mješavinom nasjeckanih, kockica i narezanih komadića. To je posebno vidljivo kada meso izgleda napola zagrijano i hrskavo.

Da bi se meso sačuvalo preko noći, zamota se u nekoliko vrećica i čuva na sigurnom mjestu. Sutradan će radnik zagrijati meso i obrijati oko dva sloja. Unatoč početnoj zabrinutosti, meso je uglavnom sigurno za jelo zbog korištenih začina i začina. Međutim, obično se zagrijava samo još jedan dan.

Ostali Redditori potvrdili su ovu informaciju, dodajući da se na nekim mjestima meso hladi preko noći, dok se na drugima zamota u prozirnu foliju i zamrzne. ‘‘Lijeni‘‘ restorani mogu ostaviti meso vani ali ugledne prodavaonice kebaba poduzimaju odgovarajuće mjere opreza kako bi održale njegovu kvalitetu.

Dakle, sljedeći put kada budete uživali u kasnonoćnom kebabu, bolje ćete razumjeti što se događa iza pulta nakon što se vrata zatvore.

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.