21.1.2024. 19:44
0
Drama na aerodromu u Beogradu: Putnici evakuisani zbog greške
FOTO: n1
Putnici na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu iskrcani su u toku popodnevnih sati iz aviona kojima je trebalo da lete, a svi ostali su upućeni na vanrednu kontra-diverzionu kontrolu.

„Upravo se dešava haos na aerodromu u Beogradu. Sve letovi od 17 sati su evakuisani, čak i putinici koji su bili ukrcani. Svi smo vraćeni nazad na KD kontrolu i trenutno je hiljade putnika zarobljeno u tranzit delu“, rekao je za N1 jedan od putnika Igor Lekić.

On je dodao da je nezvanično mogući razlog za ovakvu situaciju, da je neko iz non-šengen zemalja otišao u aerodromsku zgradu gdje se „pomiješao“ sa drugim putnicima, a što nije dozvoljeno. Isto tako, kako je naveo, druga informacija koja „kruži“ među putnicima je da je u toku neka vanredna kontrola.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila i Air Serbia.

„Usled greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije naložilo je danas popodne (nedelja, 21. januar 2024. godine) vanredni pregled odlaznog terminala Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Usled pomenutog vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja Er Srbije. Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa“, navodi se u saopštenju.

Oni ističu i da nadležne službe Air Serbie u saradnji sa službama kompanije Belgrejd erport preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja i izražavaju žaljenje zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuju putnicima na razumijevanju.

Iz Air Serbie poručuju da će za putnike na letovima čije je vrijeme poletanja pomjereno za više od dva sata, srpska nacionalna avio-kompanija obezbijediti posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmjerava na alternativne letove.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.