4.2.2024. 19:11
1
Općinska potpredsjednica snimljena kako se, navodno, drogira: To izmišljaju ovi iz Srpske liste
Prištinski medij "Nacionale" objavio je snimke na kojima se, navodno, nalaze općinski službenici koji se drogiraju na radnom mjestu. Među njima je i Dragana Miletić, potpredsjednica općine, koja je vrlo brzo nakon ove afere smijenjena.

Isplivale su i nove tvrdnje Miletić o tome da je bila "prisiljena da se drogira", iako je to prvo demantovala, prenosi Index.

Portal Nacionale objavio je snimak na kojem se, kako tvrde, vidi Miletić kako konzumira narkotike u toaletu i u uredu općine Leposavić. Na drugom snimku se vidi još službenika, a među njima čak i pripadnik policije. Dragana Miletić je prvo odbacila takve tvrdnje i za to optužila Srpsku listu.
 
"To je laž. To izmišljaju ovi iz Srpske liste, da bi ugrozili moje ime i položaj u općini Leposavić. Od početka mog mandata pojavljuju se razne priče, samo da me unište. Zapalili su mi i auto. Nevjerovatno je koliki pritisak vrše na mene, ali borit ću se do kraja“, rekla je Miletić za Nacionale.

Nakon što je utvrđeno da je snimak autentičan, Miletić je smijenio predsjednik općine Leposavić, Ljuljzim Hetemi. Nakon smjene, ona je sama kontaktirala portal „Nacionale“ kako bi dala izjavu u kojoj je tvrdila da su je „na silu natjerali“ da konzumira drogu i da su joj prijetili da će joj bombardovati kuću. Istovremeno je tu informaciju dala i u tužilaštvu, piše Kosovo online.

Portal „Nacionale“ objavio je i snimak na kojem se vidi nekoliko muškaraca, među kojima su općinski službenici i policajac koji navodno konzumiraju narkotike.

Ubrzo nakon toga oglasio se Policijski inspektorat Kosova (PIK) sa tvrdnjom da je preporučio suspenziju jednog policajaca u Leposaviću zbog sumnje da je konzumirao drogu, pisao je Kossev.

„Istražitelji Policijskog inspektorata Kosova pokrenuli su istragu nakon objavljivanja novih snimaka u medijima na osnovu kojih se sumnja da su službenici općine Leposavić konzumirali narkotike u objektu općine“, navodi se u saopćenju.

Preciziraju da su istragu započeli zbog sumnje da bi na objavljenim snimkama mogao biti i policijski službenik.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.