12.3.2024. 18:56
0
Osuđeni nasilnik optužen da je dječaku uperio pištolj u glavu
FOTO: Ilustracija
Godinu i pol zatvora državno odvjetništvo traži za 44-godišnjaka koji je krajem prosinca prošle godine u Zagrebu prijetio 17-godišnjem dječaku.

Prema optužnici uperio mu je pištolj u sljepoočnicu rekavši mu da će ga biti. Zatim je zaprijetio i njegovim prijateljima.

Sve se dogodilo kraj samoposlužnog aparata u vlasništvu 44-godišnjakove partnerice. On je u večernjim satima čuo da netko trese taj aparat. Približio se grupi dječaka i počeo vikati prema 17-godišnjaku: “Što to radiš! Zašto treseš aparat?”

Dječak uzvraća da mu se čokoladica zaglavila, nakon čega ga 44-godišnjak ponovno pita zašto trese aparat. Kada mu je 17-godišnjak još jednom objasnio da je čokoladica za koju je ubacio novac zapela u ležištu nasilni vlasnik prišao mu je i uhvatio ga jednom rukom za vrat. Drugom rukom uperio mu je revolver u sljepoočnicu i zaprijetio mu: “Ubit ću te, to mi još jednom napravi”.

U idućem trenutku okrenuo se prema ostalim dječacima te zaprijetio i njima: “I vas ću sve ubiti”.

Uplašeni 17-godišnjak nazvao je oca, a zatim je cijeli slučaj i prijavio. U svom iskazu opisao je što se te večeri događalo kraj samoposlužnog aparata. Prijavljeni 44-godišnjak sve je negirao.

“Moja partnerica ima autopraonicu u sklopu koje se nalazi ovaj aparat za piće i grickalice. Te sam večeri čuo neko lupanje i pomislio da su opet lopovi jer nam je u više navrata provaljeno u autopraonicu.

Vidio sam 15-ak osoba oko aparata i pitao ih u čemu je problem. Istina je da sam jednog uhvatio za vrat, no nisam imao nikakvo oružje. Bio sam uznemiren jer je na istom mjestu ranije teško pretučena moja žena”, branio se tijekom istrage 44-godišnjak.

Dječak i njegovi prijatelji u svojim su iskazima iznijeli drugačiju verziju. Prema njihovim riječima 44-godišnjak je u 17-godišnjaka uperio oružje.

“Bio sam nakon svega u strahu za svoj život pa sam nazvao oca i policiju”, izjavio je 17-godišnjak.

Tužiteljstvo u optužnici navodi da je 44-godišnjak u to vrijeme bio na prekidu izdržavanja zatvorske kazne na koju je ranije osuđen. U više navrata već je bio kažnjavan, pa je tužiteljstvo zatražilo da mu se sada odredi i istražni zatvor.

ZAGREB
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.